Roze Tornado

De Boekenvos
ISBN paperback: 9798201096854

Het strak georganiseerde leven van carrière-tijger Tanya wordt volledig ondersteboven gezet wanneer ze de zorg voor haar vierjarige nichtje Macy op zich moet nemen. Leidt deze wervelwind tot destructie of is het precies de frisse wind die ze nodig had?

In een paar zinnen kan Mary K Franklin de lezer echt mee laten leven met het verhaal dat kort en bondig is

Diane Kooistra

Roze Tornado is een novelle van (op mijn ereader) 50 pagina’s waarin het verhaal verteld wordt van Tanja die van het ene op het andere moment voor haar nichtje Macy moet gaan zorgen.

Mary K. Franklin is een pseudoniem van de Nederlandse auteur Marieke Frankema die onder beide namen al diverse boeken geschreven heeft. Ze schreef met name voor de genres fantasy en Romance en voor kinderen Hotel Silvermaen met een muziek cd erbij. Marieke kan namelijk ook heel goed zingen. Daarnaast werkt ze als coach om mensen beter te maken.

Roze tornado, daarmee bedoelt Marieke het nichtje Macy waar Tanja voor moet zorgen als haar zusje omkomt in San Francisco. Ze neemt Macy zonder aarzelen in huis en neemt de lezer mee in korte momenten van verdriet, vreugde en aan elkaar wennen. Ze vergeet daarbij even haar eigen leven en soms ook het meisje zelf.

“Toen pas realiseerde ze dat dit de eerste knuffel was die ze Macy had gegeven. Het was al vrijdag, ze was al zowat een midweek hier en dit was de eerste.”

In een paar zinnen kan Mary K Franklin de lezer echt mee laten leven met het verhaal dat kort en bondig is opgeschreven, echt een boek dat je onderweg, op het strand of tijdens meereizen even tussendoor kunt lezen totdat het onderwerp je echt aangrijpt. Het is een mooi idee en veel is mooi verwoord in personages die duidelijk een eigen karakter hebben. Er worden wel een paar personen gemist in dit verhaal en ik hoop dat dit de opzet is om later een mooie diepgaande roman uit te laten ontstaan. Want het idee is heel goed, het begin is er en het is een afgerond verhaal maar de gemiddelde romanlezer zal meer verlangen na het lezen van deze novelle.