Hotel Silvermaen

Nimisa Publishing House
ISBN paperback: 9789492337146

Nannette kan eindelijk weg uit het weeshuis omdat er een oudtante van haar is opgedoken. Een pestkop zegt dat ze vast snel terug is, zodra haar familie erachter komt hoe stom Nannette is. 

Gelukkig is dat helemaal niet waar. Tante Dora vindt haar aardig en ook volgens Bob en Tina is ze volkomen normaal. 

Maar zijn zij wel normaal? En hoe erg is het eigenlijk om anders te zijn dan iedereen? Al snel moet Nannette beslissen wat ze wil. De Magisch Inspecteur geeft haar namelijk maar drie dagen de tijd om haar draai te vinden, anders is het regelrecht terug naar het weeshuis.

Nannette is een heel oplettend meisje en ze merkt gelijk dat er vreemde dingen gebeuren in het hotel. Er wordt een meisje vermist en Bob doet ineens zo raar…

Benko75

Nannette kan eindelijk weg uit het weeshuis waar ze gepest wordt, ze is een heel onzeker meisje dat daar al haar hele leven woont. En ongelukkig is.

Gelukkig kan ze bij haar tante Dora terecht, die komt haar niet zelf halen maar nodigt haar uit om bij hun te komen wonen in haar hotel; “Hotel Silvermaen”. Samen met Bob de kok en Tina het kamermeisje.

Nannette is een heel oplettend meisje en ze merkt gelijk dat er vreemde dingen gebeuren in het hotel. Er wordt een meisje vermist en Bob doet ineens zo raar…

Ze ontdekt de geheimen die in het hotel verstopt zitten maar leert ook over vriendschap en dat je anders mag zijn. Dit mooie verhaal wordt vergezeld met zachte tekeningen in zwart/wit en daarnaast moet je gewoon de cd opzetten om te kunnen genieten van de liedjes. De teksten staan in het boek.

Het is een echte sprookjes musical dat nooit echt eng is ook al komen er enge wezens in voor. Maar achter het masker van een eng wezen of de verhalen die met zo’n wezen gepaard gaan schuilt vaak een lief en onschuldig persoon. Wijze lessen voor de kinderen.

De echte geheimen in dit verhaal worden niet ontrafeld, we komen er niet achter wat er met de ouders van Nannette is gebeurd en zo zijn er nog een paar losse eindjes. Niet storend hoor, het viel me gewoon op.

De kaft van het boek vind ik ontzettend mooi geworden, het pas helemaal bij het verhaal en maakt van het boek een cadeautje op zich.

Er is veel zorg en aandacht aan de lay-out besteed en het lezen van dit boek.

Eigenlijk wil iedereen wel een bijzondere tante toch?