De vloek van de Nevelhorst

Nimisa Publishing House
ISBN paperback: 9789492337818
ISBN e-book: 9789492337955

Journaliste Floor keert terug naar de plaats waar ze als jong meisje een geest ontmoette. Ze wil voor eens en altijd bewijzen dat de paranormale wereld daadwerkelijk bestaat – om te beginnen aan haar broodnuchtere collega Kevin, die ze meesleurt naar de plek waar ooit kasteel De Nevelhorst stond. 

Eenmaal daar wordt Floor geconfronteerd met een verleden dat diepere kraters heeft geslagen dan ze had gedacht. De klauwen van Fredegunde strekken zich verder uit dan ooit tevoren en de entiteit is niet van plan het dodelijke spel dat ze al eeuwen speelt te staken. 

Zeker niet wanneer er liefde begint te bloeien.

De vloek van de Nevelhorst van Marieke Frankema is een heerlijk mysterieus, meeslepend en soms aangrijpend verhaal dat je regelmatig kippenvel zal bezorgen.

Sheila V.

Aan deze geest kan je niet ontsnappen

Op jonge leeftijd heeft de journaliste Floor een geest gezien, en nu keert ze terug naar de plek die in haar geheugen gegrift staat. Ze wil aantonen dat geesten bestaan en De Nevelhorst lijkt daarvoor de aangewezen plek.

Floor wordt vergezeld door haar collega Kevin, die terechtkomt in een wereld waar hij eigenlijk te nuchter voor is. Maar als Floor geconfronteerd wordt met het verleden en Fredegunde haar klauwen uitslaat, komt deze wereld akelig dichtbij.

“Schouders, een hals, donker haar met lange vlechten die als slangen om het hoofd kronkelden. De gestalte, bleek als de maan …” Marieke Frankema

Fredegundes geest is niet van plan om De Nevelhorst te verlaten, en als er liefde in het spel komt wordt haar aanwezigheid gevaarlijker en de inzet hoger.

De vloek van de Nevelhorst van Marieke Frankema is een spannende paranormale roman waar je behoorlijk wat griezelige uurtjes mee kan vullen.

Als je van ghost stories houdt waar een goed verhaal omheen is gevormd, dan zal dit boek je zeker aanspreken. Want dat is precies wat Marieke Frankema heeft gedaan. Ze bouwt het verhaal goed op en weet je te verbinden aan meerdere personages. De paranormale verhaallijn sijpelt al snel door de levens van de hoofdpersonen heen, en de auteur laat steeds een beetje meer los over de reden waarom Fredegunde rondspookt.

Marieke Frankema vertelt het verhaal deels vanuit de journaliste Floor, deels vanuit de jonge Floor en deels vanuit Fredegunde en Diederich. Dat de auteur weet hoe ze dat met het sterkste effect moet doen, blijkt alleen al uit het feit dat ze precies op het juiste moment wisselt tussen deze drie perspectieven. Het boek is opgebouwd uit grote en kleine details die steeds meer samen worden gebracht. Dit zit niet alleen in het verhaal maar ook in de vormgeving, zoals bij de verschillende type beginletters die aangeven wie op dat moment aan het woord is.

De vloek van de Nevelhorst van Marieke Frankema is een heerlijk mysterieus, meeslepend en soms aangrijpend verhaal dat je regelmatig kippenvel zal bezorgen.