Offer in de mist

Nimisa Publishing House
ISBN paperback: 9789492337085
ISBN e-book: 9789492337429

In een rustiek dorpje in Drenthe, waar de herinnering aan oeroude tijden voortleeft in massieve stenen, dansen de witte wieven nog altijd door de nacht om ware liefde te zegenen. Oorlogen en epidemieën hebben het dagelijkse bestaan niet kunnen verstoren, en al sijpelt de moderne tijd langzaam naar binnen, de mensen leven nog steeds zoals ze dat altijd hebben gedaan. Hun handel en wandel ligt vast, veilig en voorspelbaar.

Wanneer blijkt dat de dood niet altijd het einde hoeft te zijn, wordt het leven van Lisette flink op zijn kop gezet. Wat moet ze doen wanneer de toekomst van twee jonge mensen op het spel staat? En zal de opoffering van Sara’s familie niet vergeefs blijken?

Al snel raakt Lisette verstrikt in een net van halve waarheden en geheimen, die diepere wortels hebben dan ze ooit had kunnen vermoeden. De zoektocht naar het waarom brengt haar terug naar het hunebed, waar het allemaal begon. 

Na haar debuut ‘Dochter van de Zilv’ren Maan’, die in 2010 de Castlefest Book Award won en in no time een bestsellerstatus bij Books of Fantasy behaalde, komt Marieke Frankema nu met haar tweede roman, ‘Offer in de Mist’. Ze gaat terug naar een periode in de Nederlandse geschiedenis die zo mysterieus is, dat ze er alle ruimte vond om oeroude magie te herontdekken. ‘Liefde trekt zich echter niets van tijd en ruimte aan en drijft groot en klein voor altijd voort’, aldus de schrijfster.

Voor de liefhebbers van Ghostwhisperer, Zomer van ’45 en De Aardkinderen

Het is een spannend, historisch fantasie verhaal vol met mysterieuze zaken ,er zit humor en romantiek in en je steekt veel op over de geschiedenis van de Witte Wieven en hunebedden.

michwen

Dit verhaal speelt zich af in een dorpje in Drenthe, aan het eind van de jaren ’50 van de vorige eeuw. De herinnering aan vervlogen tijden en oeroude legendes over de Witte Wieven zijn nog springlevend.
Lisette komt erachter dat de dood niet altijd het einde hoeft te zijn, ze ziet dingen die anderen niet zien en raakt verstrikt in een net van halve waarheden en geheimen. Sommige dingen komen wel erg dichtbij, als het een aantal van haar beste vrienden aangaat. Wat moet ze doen? De toekomst van haar vrienden staat op het spel. Lisette gaat op zoek naar het verleden om haar vrienden te kunnen redden.
De hoofdpersonen in het boek worden goed genoeg beschreven om je in te kunnen leven. Lisette en haar klasgenoten leven dan wel in de jaren ’50 maar de problematiek is van alle tijden, je kan je goed inleven. Verder zijn er nog veel meer personages in het boek, die allemaal min of meer beschreven worden. Het zijn er te veel om op te noemen. Al deze personen hebben uiteindelijk met elkaar en het verhaal te maken. Lisette is zeker niet bang om straf te krijgen, ze doet gewoon wat haar het beste lijkt.
Het boek leest vlot, de hoofstukken zijn niet al te lang. Er lopen meerdere verhaallijnen door elkaar heen, in het begin moet je even wennen en er achter komen waarom de schrijfster dit zo geschreven heeft. Ook staan er schuingedrukte stukken tekst in, het is wel meteen duidelijk wat daar mee bedoeld wordt.
Het is een spannend, historisch fantasie verhaal vol met mysterieuze zaken ,er zit humor en romantiek in en je steekt veel op over de geschiedenis van de Witte Wieven en hunebedden. De opbouw naar het eind is goed, het is een eind dat past bij het verhaal, maar dat je niet ziet aan komen.
Voor mij is dit het eerst boek van deze auteur. Dat is een fijne kennismaking.