Dansen tot de zon komt

Nimisa Publishing House
ISBN paperback: 9789492337443
ISBN e-book: 9789492337528

Machteld wordt gevraagd om dansles te gaan geven aan de twee kinderen van de Heer, de tweeling Albaric en Vallerie Telfour. Zij staan op het punt om te debuteren in de hogere kringen. Door een dreigende uitbraak van Toverij, een allesverwoestende magische macht, moeten zij het doen met de lessen van dit ‘dorpsmeisje’.

Al snel blijkt dat Machteld haar vak verstaat – onder haar bezielende leiding leren Vallerie en Albaric de basis van het dansen te beheersen. Minachting verandert in respect, en respect groeit uit tot genegenheid. Terwijl de Toverij door de buurlanden raast en steeds dichterbij komt, worden Machteld en Vallerie verliefd op elkaar. Een relatie tussen de twee meisjes is echter absoluut uitgesloten en Machteld moet terug naar huis.

Dan neemt Vallerie drastische maatregelen om Machteld bij zich te houden. Zo drastisch, dat er doden zullen vallen.

Het is alsof de woorden al dansend samen zijn gekomen in Dansen tot de zon komt van Marieke Frankema, waardoor er een prachtig verhaal is ontstaan.

SheilaV

Waar Machteld woont maakt dansen onderdeel uit van de tradities in het dorp en Machteld houdt van dansen. Wanneer de Toverij uitbreekt zorgt haar danstalent ervoor dat ze door de wachters van de heer Telfour, de man die de baas is over het gebied waar Machteld woont, wordt opgehaald.

De twee kinderen van de heer zullen binnenkort debuteren en moeten hiervoor een aantal dansen beheersen. Door de uitbraak van Toverij kunnen er geen leraren uit hogere kringen komen en daarom zal Machteld deze taak op zich moeten nemen.

“Zacht sloeg ze op de deur. Nog eens, en nog eens. Een ritme van wanhoop, een ritme van verwarring. Een ritme van liefde. Liefde die gonsde in haar lijf. Die haar optilde en hoger liet zweven en springen dan ooit. Die haar harder zou laten vallen dan wat dan ook, in duizenden stukjes uiteen.” – Marieke Frankema

Alhoewel Vallerie en Albaric in eerste instantie neerkijken op het ‘dorpsmeisje’, komen ze er al snel achter dat Machteld uitstekend geschikt is om hen te leren dansen. Het respect voor elkaar groeit en dit slaat om in liefde. Een onmogelijke en geheime liefde tussen Vallerie en Machteld. Een liefde die gevaarlijk is en die niet alleen maar geluk met zich mee zal brengen.

Dansen tot de zon komt is een mooi young adult fantasyboek vol muziek, dans, magie, spanning en verliefdheid.

Marieke Frankema vertelt op indringende wijze over de onmogelijk liefde tussen Machteld en Vallerie. Een liefde tussen twee meisjes in een wereld waar hun liefde verboden is, waar van wie je mag houden aan regels gebonden is.

Dansen tot de zon komt is een boek vol boeiende personages, die het beste en het slechtste van zichzelf laten zien. Allen met een passie voor iets of iemand waardoor ze soms met het hart en soms met het verstand handelen. Dit zorgt ervoor dat je als lezer in het leven van deze personages wordt gezogen.

Dansen tot de zon komt bevat naast de menselijke liefdes nog twee andere, voor dit boek, belangrijke elementen. Namelijk de liefde voor dans en de liefde voor muziek. Wellicht doordat die onderwerpen Marieke Frankema na aan het hart liggen, voel je de liefde die in het op papier zetten van dit verhaal moet zijn gelegd.

De manier waarop sommige personages hun gevoelens uiten door middel van dans en muziek heeft mij echt ontroerd. Samen met een aantal aangrijpende verhaallijnen, heeft dit ervoor gezorgd dat ik een deel van het verhaal met een doosje tissues naast me heb zitten lezen.

Dansen tot de zon komt is een verhaal dat je niet onberoerd laat. Ik denk dat ook lezers die geen liefhebber zijn van het fantasy genre, dit verhaal zullen waarderen. Ik kan niet anders dan zo een ontzettend mooi boek met 5 sterren belonen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *