Fantasy

dochter11-1Dochter van de Zilv’ren Maan

Winnaar Castlefest Bookaward 2010

Een vreedzame gemeenschap wordt opgeschrikt door een wrede moord. De mensen zijn een hard bestaan wel gewend, maar een dergelijke gruweldaad hebben ze niet eerder meegemaakt. Wie heeft Kyra vermoord? Waar is haar man Tobias gebleven? En hoe moet het verder met hun dochtertje Mara?

Mara is anders. Ze ziet er anders uit, ze gedraagt zich vreemd en haar ouders zijn dood. Niemand wil iets van haar weten. Er is maar één vrouw die het aandurft Mara in huis te nemen. Haar naam is Aza, de Wijze. Zij lijkt de enige met het hart op de juiste plek en onder haar leiding probeert Mara haar eigen weg te vinden. Maar het heden haakt vast in het verleden en krijgt weinig ruimte om zich te ontvouwen. Is er wel een toekomst voor Mara?

In ‘Dochter van de Zilv’ren Maan’ zijn heden en verleden zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het lot van drie vrouwen raakt verstrengeld door de tijd heen. Het voortbestaan van de gemeenschap raakt in gevaar. Kunnen vriendschappen voortbestaan, ook onder de moeilijkste omstandigheden? Is liefde genoeg? Of is liefde soms te veel?

‘Dochter van de Zilv’ren Maan’ werd geboren als musical voor de theatergroepen die Marieke les gaf. Na de uitvoeringen ontstond meteen het idee om het boek van ‘Dochter’ te schrijven. Toen bekend werd dat de eerste editie van de Castlefestbookaward doorgang zou vinden, was het al snel zo klaar als een klontje. Tijd om ‘Dochter van de Zilv’ren Maan’ volwassen te laten worden.

Een buitenbeentje? Wellicht. Anders dan anders? Zeker. Maar Mara is ook anders. Iedereen is anders. Als iedereen dat zou begrijpen, dan zou ook Mara’s leven er een stuk mooier op worden.

[us_btn text=”Voorproefje” link=”url:http%3A%2F%2Fmariekefrankema.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2014%2F04%2FVoorproefje-Dochter-van-de-Zilveren-Maan.pdf||target:%20_blank|” icon=”fa-book”][us_btn text=”Bestellen” link=”url:http%3A%2F%2Fmariekefrankema.nl%2Fproduct%2Fdochter-van-de-zilvren-maan%2F|||” color=”secondary” icon=”fa-shopping-bag”]

offerOffer in de mist

In een rustiek dorpje in Drenthe, waar de herinnering aan oeroude tijden voortleeft in massieve stenen, dansen de witte wieven nog altijd door de nacht om ware liefde te zegenen. Oorlogen en epidemieën hebben het dagelijkse bestaan niet kunnen verstoren, en al sijpelt de moderne tijd langzaam naar binnen, de mensen leven nog steeds zoals ze dat altijd hebben gedaan. Hun handel en wandel ligt vast, veilig en voorspelbaar.

Wanneer blijkt dat de dood niet altijd het einde hoeft te zijn, wordt het leven van Lisette flink op zijn kop gezet. Wat moet ze doen wanneer de toekomst van twee jonge mensen op het spel staat? En zal de opoffering van Sara’s familie niet vergeefs blijken?

Al snel raakt Lisette verstrikt in een net van halve waarheden en geheimen, die diepere wortels hebben dan ze ooit had kunnen vermoeden. De zoektocht naar het waarom brengt haar terug naar het hunebed, waar het allemaal begon.

Na haar debuut ‘Dochter van de Zilv’ren Maan’, dat in 2010 de Castlefest Book Award won en in no time een bestsellerstatus bij Books of Fantasy behaalde, komt Marieke Frankema nu met haar tweede roman, ‘Offer in de Mist’. Ze gaat terug naar een periode in de Nederlandse geschiedenis die zo mysterieus is, dat ze er alle ruimte vond om oeroude magie te herontdekken. ‘Liefde trekt zich niets van tijd en ruimte aan en drijft groot en klein voor altijd voort’, aldus de schrijfster.

Voor de liefhebbers van Ghostwhisperer, Zomer van ’45 en De Aardkinderen

[us_btn text=”Voorproefje” link=”url:http%3A%2F%2Fmariekefrankema.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2014%2F04%2FMaroem-Manaree-Mar-Mar-en-Tam.mp3||target:%20_blank|” icon=”fa-volume-up”][us_btn text=”Bestellen” link=”url:http%3A%2F%2Fmariekefrankema.nl%2Fproduct%2Foffer-de-mist%2F|||” color=”secondary” icon=”fa-shopping-bag”]

Sprankels_omslagSprankels

Na de succesvolle romans Dochter van de Zilvren Maan en Offer in de Mist presenteert Marieke Frankema nu Sprankels, een bundel met daarin twaalf korte verhalen die stuk voor stuk op geheel eigen wijze licht schijnen op zowel het alledaagse als het fantastische.

Maak bijvoorbeeld kennis met Miron. Hij is lelijk als de nacht, maar om daarom  zijn dromen maar op te geven? Geen haar op zijn hoofd die daaraan denkt!

Wanneer Lirael wakker wordt met een dreunende hoofdpijn en een warrig geheugen, zet ze alles op alles om zich weer te herinneren wie ze werkelijk is. Haar man en dochtertje zijn vooral heel blij dat ze is teruggekeerd. Wat blijft er dan knagen in de hoekjes van haar geest?

Rein en zijn vriendin delen lief en leed met elkaar, helemaal nu het dorp in de macht is van een seriemoordenaar. Wanneer hij haar noodkreet ontvangt, is hij de enige op wie ze nog kan rekenen.

Denara weet precies wat haar te wachten staat wanneer ze de deur achter zich hoort sluiten. Het lot van velen ligt in haar handen, fragiel als de vleugels van een vlinder. Tijd is alles wat ze heeft, maar gaandeweg glipt de controle haar steeds sneller door de vingers. Laat je verbazen, vermaken en ontroeren en reis voorbij de grenzen van het normale.

[us_btn text=”Bestellen” link=”url:http%3A%2F%2Fmariekefrankema.nl%2Fproduct%2Fsprankels%2F|||” color=”secondary” icon=”fa-shopping-bag”]