Biografie

marieke-headshotWie ben ik? Ik weet niet of iemand ooit volledig in woorden te vangen is. Ik weet dat ik mezelf nooit zal kunnen vangen, en dat is het mooiste dat er is.

Je bent altijd in beweging. Elke dag leer je weer iets nieuws over jezelf, pak je iets beter aan dan de vorige keer, vind je een nieuw gebied in jezelf dat je nog niet kende. Elke dag is een belevenis, ook al voelt het soms niet zo.

Ik doe een boel. Zingen, dansen, (stem-)acteren, schrijven, lesgeven, werelden creëren, mijn wereld vormgeven, dat zijn allemaal dingen waar ik erg blij van word. En ik doe ze het liefst allemaal tegelijk. Niet dat dat kan – zelfs als vrouw kun je niet zo veel dingen tegelijkertijd – maar ik leef het leven waar ik zo van hou en weet al mijn passies te combineren in mijn werk als zangeres, musicalactrice en schrijfster.

Lange tijd was ik leadzangeres in verschillende dinershows en ik leen mijn stem aan onder meer Barbie (de pop, niet die Haagse). Op toneel staan is een van mijn allerliefste bezigheden, maar ook geef ik met passie les in dans, drama en zang. Inmiddels ben ik auteur van meerdere gepubliceerde verhalen en verschenen er vijf boeken van mijn hand: twee fantasy-romans en een fantasy-verhalenbundel, een kinderboek en een romantisch boek. Binnenkort wordt dat lijstje aangevuld met een fantasy-trilogie. Wil je meer weten? Neem een kijkje in de webshop.

Ik zei dat mensen niet in woorden te vangen zijn, en de enorme lap tekst hierboven bevestigt dat. Zo veel geklets, en ik heb zelfs nog niets verteld over de liefde van mijn leven, het prachtige dochtertje dat we samen hebben, of over mijn familie, over de kat, over mijn karakter en mijn dromen… Maar dat geeft niet. Voor nu is dit genoeg.

Hopelijk tot ziens, en voor nu: veel plezier op mijn site! Er is genoeg te zien en te beleven. Ik hoop dat je vindt wat je zoekt. Maar het belangrijkste: ik hoop dat je dag er een beetje mooier van wordt.

Lieve groetjes,
Marieke

Benieuwd je wat ik allemaal doe , wat er in mijn hoofd omgaat of naar vragen die mensen aan mij gesteld hebben?

Dat kan je allemaal heel simpel hier terug vinden. Ik hou hier een blog bij waar ik al het grote nieuws plaats en in de agenda staan alle festivals waar je mij kunt vinden.