Biografie

Als een spin in een web weeft Marieke alle verschillende aspecten van haar leven aan elkaar. In de wirwar van zilveren draden vallen er een aantal op, dik en glinsterend, omdat ze zo belangrijk zijn voor haar. Zo staat ze graag op de planken en daar heeft ze dan ook verschillende lijntjes naar uit staan. Musical hier, dinershow daar, of soms gewoon ergens een mooi liedje zingen. Ook spreekt ze boeken in, en stemmen voor onder meer films, series en reclames. Ze helpt mensen fijner in hun vel te zitten met Morning Magic en Afvallen met Liefde voor je lijf en doet veel met spiritualiteit en personal development. 

De draad krachtigste draad, is die van het schrijven. Verhaallijnen schieten eruit als zilverdraden, krullend en kronkelend door het web van haar leven. Haar verhalen verschenen onder meer in Pure Fantasy, Upturn en The S-word. Inmiddels heeft ze niet boeken op haar naam staan.

Met Dochter van de Zilv’ren Maan won ze de Castlefest Book Award. Deze roman werd binnen no time een bestseller binnen de uitgeverij.

De tweede fantasyroman, Offer in de mist, volgde al snel.

De derde publicatie is een verhalenbundel, Sprankels, met daarin twaalf korte verhalen.

Dansen tot de zon komt is een mooi fantasyboek met een LGBTQ-thema, terwijl De vloek van de Nevelhorst meer paranormal romance is.

Hotel Silvermaen kwam uit als kinderboek met een cd erbij en toerde als musical door heel Nederland.

In Liefdesduet werden twee romantische verhalen met een magisch tintje bij elkaar gezet. Dit boek kwam uit onder speudoniem Mary K. Franklin, evenals de roman verblind.

De volgende boeken zijn in de maak. Daar zal altijd een glinstering van magie in te vinden zijn, want Marieke houdt ervan juist de kleine magische momentjes in het dagelijks leven te grijpen en die in haar verhalen te laten stralen.