Van manuscript naar boek I

Gepubliceerd door mariekefranke op

Kijkje in de keuken – van manuscript naar boek

Je hebt een mooi verhaal geschreven, het zo goed mogelijk afgewerkt en naar een uitgever gestuurd. En dan een verlossend telefoontje of mailtje, je manuscript is geaccepteerd! 

En dan? Dan moet er nog heel wat werk verzet worden voordat je boek er ook daadwerkelijk is. 

Ik neem je mee achter de schermen van dat proces. Mijn manuscript is onlangs aangenomen bij uitgeverij De Rode Tulp en in dit blog deel ik mijn ervaringen.

 

I

1 juni 2015 – De JA

 

Ja! Aaaaah! Ik heb in tijden niet zo hard gegild als de dag dat ik hoorde dat mijn manuscript was goedgekeurd om te worden uitgegeven bij De Rode Tulp. En niet alleen dat, maar ik won er ook meteen de tweede prijs mee in hun schrijfwedstrijd. Want tja, daar had ik ’em toch voor opgestuurd. Wat een gevoel!

Ik moest het nog een paar dagen stilhouden, want de officiële aankondiging op hun site zou pas op 1 juni verschijnen. Dus danste ik stiekem rondjes in de kamer (voorzichtig, want met 33 weken zwangerschap is te veel gestuiter niet heel prettig) en vertelde het alleen de mensen die wisten dat ik meedeed en mijn naaste familie. Oh ja, en ik was zo gemeen om wel de ’aaaaaah’ op facebook te zetten, maar de oorzaak ervan niet. Sorry nog daarvoor. Maar het gevoel moest eruit. Het was alsof ik droomde, een high duizend maal beter dan veroorzaakt door drugs, want bij het wakker worden de volgende dag was het gevoel er nog steeds.

De uitgever stelde voor elkaar te ontmoeten en natuurlijk liet ik daar geen gras over groeien. Niet alleen vanwege de groeiende buik, maar ook omdat ik niet kan wachten de volgende stappen van het proces in te gaan. De afspraak stond al snel, en ik kreeg alvast wat documenten toegestuurd over de gang van zaken binnen de uitgeverij, waardoor ik me grondig kon voorbereiden.

Categorieën: Blog

1 reactie

Mieke Schepens · juni 8, 2015 op 8:21 am

Gefeliciteerd! Geweldig nieuws 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *