Marieke Schrijft

mariekeschrijft1

Ik schrijf al sinds ik schrijven heb geleerd. Ik kan er intens van genieten om een verhaal te weven, mijn personages te verzinnen en te leren kennen, om ze vervolgens binnen een mooi plot met elkaar in verbinding te brengen.

Tot nu toe verschenen er vijf boeken van mijn hand:
Fantasy:
Dochter van de Zilv’ren Maan (2011)
Offer in de Mist (2012)
Sprankels (2014)
Voor kinderen:
Hotel Silvermaen (2016)
Romantiek:
Liefdesduet (2017) onder het pseudoniem Mary K. Franklin.

eel boeken hebben een link met theater en musical. Drie ervan zijn ook al in theater-uitvoering gespeeld, waaronder Hotel Silvermaen. Dit boek is oorspronkelijk een musical met muziek van Jenneke Wouters. Dat is voor mij logisch, ik ben niet alleen schrijfster, maar ook musical-artiest en -docent. Voor meer informatie daarover nodig ik je uit nog even verder rond te snuffelen op mijn site.

Ook schrijf ik korte verhalen (bijvoorbeeld Nachtegaal), musicals en vertaal ik songteksten.

Een schrijfster ben ik zeker, maar een bekende Nederlandse schrijfster durf ik mezelf nog niet te noemen. Ik ben er wel hard mee bezig! De volgende boeken zijn in de maak, al heb ik niet altijd de tijd om zoveel te schrijven als ik zou willen. Een druk gezinsleven en de musicallessen en bijbehorende uitvoeringen zitten wel eens in de weg. Ik klaag echter niet – ik leid een prachtig leven!