Docent – het doorgeven van passie

lesgeven-dans-bootcampDocent en theatermaker ben ik in hart en nieren. Ik vind het heerlijk om mijn leerlingen te zien groeien, ze te helpen groeien en ze te laten schitteren in een presentatie of voorstelling. Momenteel geef ik les bij de Singing Stars in Voorhout en bij Cadenza Theateropleidingen in Zoetermeer. Het was dus volkomen logisch dat ik PABO ging doen, en dat ik daarnaast nog ‘even’ CIOS deed om ook de dans-afdeling erbij te hebben.

Ik geef bijna al zo lang ik me kan herinneren les. Nou, nee, dat is overdreven, maar als vijftienjarige leerde ik de kinderen uit de buurt dansen, bij ons in de huiskamer, op vrijdagmiddag. Mijn vader werd er soms chagrijnig van, maar ik moest. Het zit er in, ik wil doorgeven wat ik weet.

Ik geloof dat ik sinds die lessen op de vrijdagmiddag, geen schooljaar niet heb lesgegeven. Zodra ik zeg dat ik er genoeg van heb en verder wil, is er wel een nieuw project waar ik me toch weer in stort. Momenteel sta ik nergens vast voor de groep, maar ben ik wel invaldocent bij verschillende theater- en musicalscholen.
Wat ik ook heel leuk vind, is privé-zangles geven. Informeer gerust voor de mogelijkheden!