Bookshelfies

Het is niet alleen hip om boeken op een mooie manier op je social media te zetten (Bookstagram), maar sommige mensen plaatsen zelfs foto’s van hun hele boekenkast of van een boekenplank. Deze zogenaamde bookshelfie (een leuk woordgrapje rondom ‘bookshelf’ (boekenplank) en ‘selfie’) kun je op veel verschillende manieren maken.

In dit artikel laat ik je zien hoe je een boek onder de aandacht kunt brengen binnen dit ‘bookshelfie’-format. 

Een foto van je boekenkast kan dus al voldoende zijn voor een bookshelfie, maar je kunt er nog meer gave dingen mee doen!

Zo zie je vaak voorbeelden van hoe je je boeken kunt ordenen. Ik doe het op genre en schrijver, waarbij ik vooral heel blij ben met al mijn Spectrum-uitgaves van David Eddings en mijn Harry Potter-plank (waar nog een aantal geleende boeken tussen staan, dus het is nog niet helemaal perfect, oeps…). 

 

Voor ‘Dansen tot de zon komt’ heb ik het echter anders aangepakt. Ik vond het tof om op kleur te werken, vandaar dat ik alle boeken erbij heb gezocht waarvan de kleur paste bij het boek dat ik in het zonnetje wilde zetten.

 

 

 

 

Toegegeven, heel technisch gezien is het geen shelfie, maar wel mooie boeken op een rijtje. 

Om het boek ‘Dansen tot de zon komt’ er nog wat meer uit te lichten, heb ik een paar andere opstellingen geprobeerd.

 

 

 

 

Ik vond het leuk om de boeken op deze manier mooi neer te leggen, maar ik had wel het gevoel dat het wat onoverzichtelijk werd. En omdat ik heel graag ‘Dansen tot de zon komt’ de aandacht wilde geven, bedacht ik dat het wel tof kon zijn om het boek ‘uit’ de plank te laten komen.

 

 

 

 

 

Bij het maken van deze foto zag ik dat de spiegeling in de tafel ook heel gaaf was. Reden om nog een mooi plaatje te schieten!

 

 

 

 

 

 

 

 

Tot slot: Nog een plaatje van het boek met de begeleidende boeken (overigens veel mooie boeken van collega-auteurs, om die ook een beetje in het zonnetje te kunnen zetten) meer op de achtergrond.

 

 

 

 

 

Voor ‘Dansen tot de zon komt’ heb ik overigens ook bookstagram-foto’s gemaakt, hier een voorbeeldje:

 

 

 

 

 

 

 

 

Tot zover dit artikel over bookshelfies. Ik ben vooral ingegaan op compositie. Wil je meer praktische tips over kleur, licht en rekwisieten, lees dan het artikel over bookstagram. 

Lieve groeten, Marieke