Workshop schrijven

Workshop schrijven

Mijn liefde voor schrijven is eigenlijk tijdens mijn studie op de PABO ontstaan. Toen ik het vak ‘schrijven’ zag staan in mijn lesrooster, was ik helemaal door het dolle heen. Vooral ook omdat ik al verhaaltjes en boeken schreef sinds groep 3. Natuurlijk wilde ik mij hierin blijven ontwikkelen.

Helaas bleek het niet om creatief schrijven te gaan maar om letterlijk schrijven volgens methodieken en op het schoolbord. Het schrijven dat ik wilde leren, heb ik door de jaren heen geleerd door het heel veel te doen, veel kritiek te ontvangen en het geleerde weer toe te passen, en door de redactie op mijn boeken. Ik deel mijn passie graag. Vandaar dat ik workshops en lezingen schrijven geef. Informeer hier naar de mogelijkheden.

Klassenbezoek

Ik vind het heel leuk om op (basis-)scholen langs te komen om te vertellen over het schrijven en over mijn boeken en verhalen. Ik kan de leerlingen ook uitleggen waar een goed verhaal aan moet voldoen en ze inspireren om zelf te gaan schrijven. Zo was ik een mooie maandagmorgen op Het Stormink in Deventer, om vier brugklassen te ‘entertainen’ en wijzer te maken. Zij vonden het leuk. Die kerel achter me verveelde zich geloof ik een beetje…
Ik vond het voor herhaling vatbaar in ieder geval! Ik kom op basis van dezelfde voorwaarden als SSS graag bij jou op school langs.

Inschrijven

  * verplicht veld

  Een schrijfopdracht voor elke dag

  Op de pagina https://www.facebook.com/groups/1839960529555367/ geef ik elke dag een schrijfopdracht.

  Jij mag zelf bepalen wat je daarmee doet; maken, laten lezen door anderen, voor jezelf houden of zelfs straal negeren.

  Je kunt je schrijfsel echter ook door mij laten lezen en laten voorzien van commentaar. Om een stok achter de deur te hebben, of om beter te gaan schrijven. Want dat is mijn doel, jou te helpen beter en fijner te schrijven!

  Voor de tops en tips van ‘een schrijfopdracht van elke dag’ werk ik met een strippenkaart. Op die manier kun jij zelf makkelijk bepalen welk stukje tekst je opstuurt en wat dat je kost. Hoe het werkt?

  1 strip = € 2,50 = 0 tot 300 woorden

  5 strippen = € 11,-

  10 strippen = € 20,-

  Deze strippenkaarten zijn te koop in mijn webwinkel.

  Voorbeeld

  Een stuk tekst van 265 woorden kost een strip. Een stuk tekst van 500 woorden kost twee strippen.
  Als je je strippen niet gebruikt, kun je ze een volgende keer gebruiken. De dag erna, de week erna, wanneer jij maar wilt.
  Ik streef ernaar om je binnen 24 uur antwoord te geven. Als dat niet lukt, zal ik het laten weten.
  Hoe gaat het verder in zijn werk? Als je een stuk tekst hebt geschreven en je wilt het graag becommentarieerd hebben, dan mail je het naar mariekefrankema@gmail.com. Zet in het onderwerp het woord ‘Schrijfopdracht’, dan mis ik ‘em niet in de dagelijkse stroom van mailverkeer. Ik streef ernaar om je binnen 24 uur antwoord te geven. Als dat niet lukt, zal ik het laten weten. Lever je verhaal aan als word- of pagesdocument, of, als je met de hand hebt geschreven, als foto. In het mailtje dat je terugkrijgt vind je dan de complimentjes en de tips, en ik zal je vertellen hoeveel strippen je nog hebt.
  Ik ben benieuwd naar je schrijfsels!